۱۳۸۹ آذر ۹, سه‌شنبه

حمایت از کمیسیون انتخابات

در این روزها فشار بر کمیسیون انتخابات و کمیسیون شکایات انتخاباتی زیاد است؛ زیرا که آنها به قانون عمل کرده اند، در هرج و مرج بازار وطن ما، عمل کردن به قانون تاوان سنگینی دارد!
زورمندان متقلب اخراج شده از لیست با بستن راه، تظاهرات، از طریق لوی سارنوالی و  تهدید به خشونت می خواهند از رقبای برنده و کمیسیون های فوق انتقام بگیرند.

جامعه مدنی و رسانه ها نباید ساکت باشند، دفاع از حاکمیت قانون یک اصل است، اجرای قانون به نفع همه است، خدشه دار کردن قانون و نهادهای قانونی قابل قبول نباید باشد در این مقطع نباید آنها را تنها گذاشت.
در جدال اخیر صدای بازندگان رسا است و متأسفانه بخش هایی از حاکمیت هم با آنها همراه است، رسانه ها باید صدای عامه مردم را که خیلی بیشتر از 2200 بازنده است و خواهان امنیت، ثبات، آرامش جامعه و حاکمیت قانون است را منعکس نمایند، به این می گویند توازن واقعی بر اساس اهمیت هر طرف.

هزاره ها هم باید از اقدامات قانونی و جسورانه کمیسیون های فوق حمایت کنند این حمایت به آنها جرأت خواهد داد تا نتایج انتخابات غزنی را هم مطابق قانون با جسارت اعلام نمایند.

۱۳۸۹ آذر ۶, شنبه

تداوم ایثار و شهادت!


روز پنچ شنبه، بطور مختصر از نمایشگاه فوق دیدن کردم و به دوست عزیزم جناب اعتمادی گفتم که سر فرصت خواهم آمد، یک وقت آمدم  دیدم نمایشگاه باز نشده و وقت دیگر آمدم دیدم که همه چیز تمام شده.

پیشاپیش لازم است از جناب اعتمادی بخاطر تهیه صدها جلد کتاب و ایجاد یک کتابخانه برای لیسه ذکور که کاری است بس مهم و فرهنگی تشکر کنم اما ...

آنچه برگزاری این نمایشگاه توجه مرا جلب کرد دو نکته بود، اول اینکه هدف نمایشگاه "تداوم ایثار و شهادت در جامعه" و دوم مشارکت رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران-کابل.
به دوستان مجمع که خود نیز تازگی فرم عضویت آنرا پر کرده ام و به خود حق می دهم نظر انتقادی خود را به آنها اعلام کنم، پیشنهاد می کنم که بهتر است برای تدام زندگی، توسعه و اقتصاد جامعه و مردم خویش کار کنند تا شهادت!، شهید زیاد دادیم و خیری هم نصیب ما(مردم) نشد، البته بجز عده ای خاص مانند رهبر صاحب ها!

و نیز با توجه به تجربه تلخی که مردم ما از دخالت مقامات و نهادهای اطلاعاتی-فرهنگی و مذهبی جمهوری اسلامی ایران در افغانستان به ویژه در هزارستان دارند سعی نمایند تا  آبرو و اعتبار و استقلال مجمع را فدای ویزا، اقامت و کارت آمایش و زندگی پر از حقارت  در ایران نکنند.

۱۳۸۹ آذر ۴, پنجشنبه

دانشگاه شبانه

امروز رفتم دانشگاه تا فاطمه- خانم ام را در دوره شبانه ثبت نام کنم.
تا امروز که آخرین فرصت ثبت نام بود حدود 600 نفر ثبت نام کرده اند.

در ریاست معارف که برای تأیید پیش دانشگاهی ایران رفته بودم، جنجال جالبی بود، مدرک اصلی، تقلبی، دوره جهاد، خارج از کشور و ... همگی برای مهر زدن صف بسته بودند و مقامات معارف هم چندان سخت گیری نمی کردند از دم مهر می زدند.

شوق، رغبت و علاقه مردم این سرزمین به کسب تحصیلات عالی خیلی زیبا و امید بخش است.
به گفته مسئولین دانشگاه دوره شبانه در دو رشته بیولوژی (زیست شناسی) و زبان انگلیسی در آینده نزدیک دایر خواهد شد و احتمالن هفته آینده کنکور آن برگزار خواهد شد.

۱۳۸۹ آبان ۲۰, پنجشنبه

نمایشگاه عکس

مرکز فوتوژورنالیزم چشم سوم دیروز نمایشگاه عکسی را آنهم در بر فراز بودا برگزار کرد.
بیش از 50 عکس از 12 هنر آموز جدید این مرکز عکس هایشان را به نمایش گذاشتند.
عکس های جذاب، جالب و با محتوا و پیامی عالی بودند.


محل نمایش هم مغاره ای بزرگ بودایی در بالای صلصال بود به قول دوستی، در سالن کنفرانس بودایی ها تدویر یافته بود که بازدید کنندگان می بایست 600-700 متر ارتفاع را کوهپیمایی کنند و نفس زنان خود را به نمایشگاه برسند.
می خواستم از بازدید کننده ای که سخت به عمق عکس ها خیره شده عکسی بگیرم و در اینجا نصب کنم اما بازدید کننده ها یا مشغول صرف آب میوه و بوسراق افتتاحیه بودند یا در کنار عکس ها با موبایل و کامره شان در حال گرفتن عکس یادگاری بودند، به نظر من تدویر نمایشگاه عکس و انتظار درک  پیام های آن کمی زود است.

محترم نجیب الله مسافر مسئول مرکز فوق برای مسئولینی که برای افتتاح آمده بودند، پیام های تمام عکس ها را تشریح کرد! (عکس باید خود سخن گوید نه ...)

قبلن شنیده بودم که هدف از تدویر دوره سه ماهه عکاسی برای 12 جوان بیشتر آموزش گرفتن عکس های خبری است تا آنها بتوانند مشکلات و مسایل جامعه شان را بدین روش انعکاس دهند اما از 50 عکس نمایشگاه، عکس های کمی را در موضوع خبری یافتم، عکس ها بیشتر منظره یا چهره بودند یا شاید من در این رابطه نفهمیدم.

در طول دوره آموزشی به هر هنر آموز یک کامره نیمه حرفه ای داده شده بود و در ختم دوره آن کامره ها پس گرفته شده است و هزینه این پروژه را هم یک موسسه فرانسوی داده بود، طبق روال پروپازل، پروژه، فند، دونر و اینجیو  تمام وسایل کار  متعلق به مستفیدین پروژه می باشد، اما اینکه چرا این دوربین ها به هنر آموزان جوان داده نشد درست اطلاعی ندارم، خدا کند که موضوع مانند دیگر اینجیوهای تجارتی نباشد.

البته این نمایشگاه امروز(پنج شنبه) هم دایر است، کسانی که در بامیان هستند می توانند مراجعه کنند، عکس های زیاد تر از نمایشگاه عکس را اینجا ببینید.

۱۳۸۹ آبان ۱۷, دوشنبه

گزارش دهی به عنوان یک حق

ششمین گزارش سالانه ولایت بامیان در یک نگاه:

نقاط ضعف:
1- مانند سالهای گذشته گزارشات ارایه شده در صفحات اسلاید پاور پاینتی پر بود از اصطلاحات خارجی، اعداد و ارقام گرد ناشده، گراف ها و جداول، توضیحات طولانی، صفحات زیاد و استفاده از تکنیک های گیج کننده و خسته کن.

2- عدم پیروی تمام سکتور ها از یک فارمت واحد، ساده و آسان گزارش دهی.

3- گزارش هشت سکتور دولتی که هر کدام تعداد قابل توجهی همکاران (موسسات داخلی و خارجی) را نیز شامل می شدند، بر علاوه گزارش ولسوال ها، انبوهی از داده ها بود که طی سه روز ارایه گردید که این امر قدرت تحلیل و ارزیابی را از شنونده سلب کرده و وی را خسته می کرد و فرصتی خوبی بود برای تیر زدن یا فرار مقاماتی که می خواستند از سئوال و جواب فرار کنند.

4- گزارش ولسوال ها تکراری بود از کارهایی که ریاست ها و موسسات ارایه کرده بودند.

5- در برخی مواقع مسئولین  دولتی که گزارش هر سکتور را ارایه می کرد، در حالیکه مسئولیت نظارت از همکاران داخلی و بین المللی خود را دارد در پاسخ گویی به عملکرد آنها، خود را مسئول نمی پنداشت و تقصیر را بر عهده آنها می گذاشت. 

نقاط قوت:
1- برخی از مسئولین گزارشی را که ارایه می کردند چاپ کرده بوده و آنها را در اختیار شرکت کنندگان قرار می دادند.
2- در یک مرور اجمالی می توان پی برد که پروژه های زیادی (هرچند خرد و کوچک) در اقصی نقاط ولایت انجام شده است.
3- ارایه گزارش عملکردها در پیشگاه مردم از دیدگاه مبتنی بر حقوق، بدین معنی که مردم حق دارند از کارها و نتایج ادعا شده مطلع شده و نظارت کنند، ارزشمند و قابل قدر است.

پیشنهادات:
1- سالهای آینده شورای ولایتی مثل پارلمان، هر کدام از مسئولین سکتوری را همراه همکارانش در حضور رسانه ها به عنوان رکن چهارم به نوبت فرا خوانده و دقیقن از آنها گزارش واقعی عملکرد یکساله شان را بخواهد و کارهای آنها را مطابق بودجه مصرفی شان حسابرسی و ارزیابی نماید.

2- رسانه های محلی (با توجه به وضعیت اقلیمی ولایت)-رسانه های چاپی -باید تقویت شده و تمام گزارشات سکتورها و ارزیابی شورای ولایتی را به زبان ساده و عام فهم در تیراژی انبوه چاپ کرده  و به تمام ولسوالی ها برای ( متنفذین، شوراها، معلمین، فرهنگیان و افراد باسواد) توزیع نمایند.

3- سکتور ها و همکارانشان بایست معلومات راجع به کارها، دستاوردها و پروژه هایشان را در تمام ایام سال در اختیار رسانه ها قرار دهند تا از انبوه داده ها در چند روز محدود جلوگیری شود.

توضیح:
 من به عنوان یک شهروند حق خود می دانم که به معلومات دسترسی داشته باشم، از این رو سافت تمام اسلاید های این گزارش دهی را توانستم بدست بیاورم که البته آن دوستی که این معلومات را به من داد گفت که برخی ها نمی خواهند که این معلومات برای همه داده شود، من به وی گفتم که این حق تمام شهروندان است، اما فکر می کنم کمی زمان کار دارد تا همگان به این حق شهروندان احترام کنند، این اسلاید ها علاوه بر نواقصی که ذکر شد، مجموعه منابع نسبتن کامل و خوبی است از وضعیت بامیان در هشت سکتور صحت، معارف، انکشاف دهات، زراعت، مصونیت اجتماعی، امنیت، زیربنا و حکومت داری و مجوعه خوبی است برای تحلیل گران و آنانی که می خواهند از وضعیت بامیان مطلع شوند.
از دوستان برگزار کننده خواستم که این معلومات را در صفحات وب بگذارند تا شما- خوانندگان- هم استفاده نمایید اما فکر می کنم ظرفیت در این قسمت پایین است و برای من هم مقدور نیست که آنها را در این صفحه منتشر کنم، شاید در فرصت های آینده از آنها استفاده کرده و شما را هم مطلع خواهم کرد.

۱۳۸۹ آبان ۱۶, یکشنبه

عکس از نوربند قلاع

هفته گذشته هرچی کوشش کردم که عکس هایی از نوربند قلاع را بارگزاری کنم نشد که نشد، حالا می تونید اون عکس رو اینجا ببینید.
نوربند قلاع اولین پروژه درآمد زا برای اطفال بی سرپرست آشیانه سمر است که من دوست دارم برای آن در اینجا حداقل کاری کرده باشم.

دانشکده شبانه

محترم آدینه رئیس دانشگاه بامیان در ششمین گزارش سالانه ولایت گفت که موافقه دوره (دانشکده)  شبانه را با دو رشته بیولوژی و زبان انگلیسی  اخذ کرده است و منتظر هیئت امتحان کنکور می باشند و تأکید کرد که آنها آماده اند حتی در زمستان نیز این دوره را برگزار نمایند چون پی آر تی هزینه گرم کردن صنف ها را پرداخت می کند.

تقاضا برای دایر کردن دوره شبانه برای عده زیادی که نتوانسته اند تحصیلات خویش را پیش ببرند و اکنون شاغل می باشد، زیاد می باشد، زمزمه هایی هست که یکی دو موسسه تحصیلات عالی خصوصی نیز قصد دارند که شاخه بامیان خود را افتتاح نمایند اما آنها هنوز امیدوار نیستند که سرمایه گزاری آنها بتواند جواب دهد.

 هم چنین تقاضاهایی برای ایجاد دانشکده حقوق و طب نیز چند سالی است که مطرح می شود و به گفته یکی از مسئولین دانشگاه، دانشگاه طب کابل در جواب مکتوب درخواستی آنها بدین مظنون نوشته است:  دانشکده طب در بامیان!، اصلن و ابدن.

۱۳۸۹ آبان ۱۵, شنبه

دو انتصاب

هفته گذشته روسای جدید  امنیت ملی و  امور زنان معرفی شدند.

حبیب الرحمن شیر، از قومندان های تکانه ولسوالی جلریز میدان وردک مربوط تنظیم جمعیت اسلامی به جای سید ظاهر واثق-حزب حرکت اسلامی انوری- به عنوان رئیس امنیت ملی.

فاطمه کاظمی، لیسانس از فاکولته تعلیم و تربیه دانشگاه بامیان از موسسین زنان تجارت پیشه و از اعضای حزب انسجام ملی صادق مدبر به جای فاطمه کاظمیان که از حزب وحدت کریم خلیلی در ساختمان جدید این ریاست به کرسی ریاست امور زنان تکیه زد.

کارشکنی در کنکور

صدها جوان هزاره از ولایت غزنی کارت شمولیت در کنکور را بدست نیاوردند.
امروز دوم روز است که کنکور در ولایت غزنی برگزار می گردد و دو روز دیگر هم ادامه دارد، برای فارغین 19 مکتب از ولسوالی های جاغوری، قره باغ، ناهور و مرکز غزنی کارت شرکت در امتحان کنکور صادر نشده است.

صدها جوان که برای شرکت در امتحانات کنکور از ولسوالیهای فوق به مرکز ولایت آمده بودند، مشاهده کردند که نام آنها در لیست واجدین امتحان نیست و مسئولین برگزاری امتحانات گفتند که کارتهای آنها گم شده است و وعده داده است که  برایشان کارت جدید-دست نویس بدون ثبت کامپیوتر وزارت تحصیلات عالی- صادر می کنند!

سال گذشته نیز یکی دو مکتب، آنهم از جاغوری به چنین سرنوشتی دچار شده بود که نام آنها نه به عنوان قبولی نه ناکامی- بی نتیجه- در سایت وزارت تحصیلات عالی نیامد-گم شد- و نگرانی امسال نیز همین است که این افراد که حدود شان به 1500 نفر می شود به آن سرنوشت دچار نشوند.

گفته می شود که بیش از 2000 نفر از شرکت کنندگان کنکور غزنی بچه های هزاره هستند که شمار زیادی از آنها از 40 لیسه جاغوری می باشد و حدس و گمان هایی هم وجود دارد که کرزی صاحب به همراه فاروق خان وردک -وزیر بی تعصب معارف-به هدف ایجاد وحدت ملی و تلافی از نمایندگان منتخب ولایت غزنی که تمامن هزاره هستند این کار را کرده باشند.

۱۳۸۹ آبان ۱۳, پنجشنبه

ششمین گزارش

ششمین گزارش سالانه ولایت، ظاهرا" به خوشی و خوبی برگزار کنندگان و به کوری چشم منتقدین به پایان رسید.

سناتور رهایی که خیلی خوشبین بود، او نوید داد که بامیان در هفت هشت سال آینده شاهد تغییر و جهش فوق العاده ای در عرصه توسعه خواهد بود و دلیل اش هم در حال کار بودن سرک های میدان-بامیان؛ دوشی- بامیان؛ غوربند-بامیان؛ یکاولنگ بامیان؛ بلخاب- یکاولنگ بود.
وی در قسمتی از سخنان اش گفت که بامیان در عرصه بازسازی هفتم ولایت می باشد، از او منبع این رده بندی را پرسیدم و گفت وزارت انکشاف دهات گفته است!

وی توضیح داد که سال جاری برای کمپاین انتخابات شورای ولایتی به  تمام قریه جات پنجاب و ورس سفر کرده است و با موتر به این قریه ها رسیده است در حالی که سال 84 در بسیاری از قریه ها مجبور بوده است که پیاده طی طریق کند و نیز افزود که تمام این قریه ها برق سولری یا آبی داشتند و گفت همین ها یعنی انکشاف!

در روز آخر والی صاحب هم بودجه های انکشافی را که دولت و موسسات در سال جاری به مصرف رسانیده اند جمع بندی کرد که بالغ می شد بر 90 ملیون دالر! که زیربنا 50، انکشاف دهات 12 و صحت، معارف و زراعت هر کدام 8 ملیون دالر!
کمی شوک آور به نظر می رسد، آیا به درستی این همه پول به مصرف رسیده؟ نتایج و پیامدهای آن چیست؟

ولسوال ورس هم گفت شاید بشود با دوستی و ایندویوال بازی از این جلسه حسابرسی یک جوری قسر در رفت اما نمی توان در یوم الحساب چنین کرد!

احمدی شورای ولایتی هم از من من گفتن رئیس معارف و رئیس پلیس که همه دستاوردهای امنیت و معارف را از خودشان تلقی می کردند به ستوه آمد و گفت این دستاورد ها مربوط به مردم است!