بالاخره دیروز پس از چند روز دوندگی موفق شدم وثیقه نکاح نامه را دریافت کنم.
پس از چهارده سال ازدواج، اینک ازدواج من و خانمم در دولت افغانستان شکل رسمی پیدا کرد یا به اصطلاح تجدید عقد نکاح نمودیم.
در ایران که بودم می دیدم زوج های ایرانی سند ازدواج را اخذ می کردند و این سند در بسیاری از جاها اعتبار خاصی داشت و از همان زمان آرزو داشتم که من هم در کشورم چنین سندی را بدست آورم.
داستان دریافت این نکاح نامه هم داستان مفصل دارد، محکمه، جایی که باید این نکاح نامه را صادر کند متأسفانه کارمندانش تاکنون تجربه چنین کاری را نداشتند و از پروسه این کار هم مطلع نبودند.
بخش تحریرات که یک کارمند داشت با انبوهی دوسیه و کارهای عقب مانده دیگر هم روبرو بود، من را چند روز علاف کرد، دوست ندارم از واسطه یا موقف شغلی و کاری ام در چنین کارهایی سوء استفاده کنم، می خواستم از نزدیک ببینم که در چنین اداره هایی بر سر مردم چه می آید؟
محرر صاحب محکمه دیروز گفت برو شنبه بیا، کلی عذر و التماس کردم که شنبه نمی توانم اگر امکان داره این کار را ظرف همین هفته تمام کنید، اول نمی پذیرفت بعد دلش به رحم آمد و گفت ساعت یک بجه با خانم و دو شاهد محکمه بیا، با دوتن از دوستان هماهنگ کردم و رفتم سر قرار، محرر به محض دیدن یکی از شاهدانم که فردی صاحب نفوذ بود یکه خورد، از جایش بلند شد، او را در کنار خود نشاند، برایش چای آماده کرد و مرا خطاب کرد که چرا زودتر خودم را معرفی نکردم که از دوستان ایشان هستم و ...، بالاخره در ظرف نیم ساعت کتابچه سند ازدواج را خانه پوری کرده، مهر زد و به من با احترام پیش کش کرد.
دوستان شاهد، برای من و خانم ام این تجدید نکاح را تبریک گفتند.
در ختم کار بهای این سند ازدواج را پرداخت کردم، البته اندکی بیشتر از بهای اصلی اش، بقیه اش را به عنوان شیرینی به او بخشیدم و از محکمه بیرون آمدیم.
رئیس محکمه شهری و قاضی همکارش محمدعلی احمدی خیلی همکاری کردند، و آنان گفتند دیگران، چه آنان که تازه ازدواج کردند و چه آنان که قبلن ازدواج کرده اند را تشویق کنیم که بیایند نکاح نامه که یک سند رسمی است دریافت کنند، به گفته آنها من دومین نفری بودم که در سال 1390 این کتابچه را دریاف کردم این سند مزایای زیادی دارد از جمله اینکه حق مهر زنان ثبت می شود، شرط ضمن عقد و ... را می توان در آن نوشت و به هر صورت به فایده زنان بیشتر است تا مردان.
شاهدانم نیز هر کدام فرم درخواست را گرفتند تا آنها نیز این سند را دریافت کنند.
به زنان و مردان مدافع حقوق زنان توصیه می کنم که حتمن سند ازدواج را دریافت کنند.
یکی از معایب عمدی این سند این است که تمام آن به زبان پشتو نوشته شده است.
۱۷ نظر:
با درود بر شما و خوانندگان خوب وبلاگ تان!
ما هم ثبت این سند را به همه فارسی زبا نان افغانستان تسلیت عرض می کنم در کشوری که 80%مردم ان به زبان شیرین فارسی صحبت می کنند باید سند ازدواج به زبان پشتو باشد!!!
تا وقتی در بیرون از افغانستان سفر داشته باشی خارجیها هم بدانند که در افغانستان فقط همین زبان رایج هست و بس!!!
سلام خدمت شما ، واقعا در افغانستان حرف اول را پول میزند ،نه قانون .بسیار مطلب جالب را نوشته بودید.
سلام وتبریک
من در افغانستان ازدواج کردم.
زمان عقد به اصرار خودم وانکار دیگران مهریه برای خانمم تعین کردم وبه زور قبول کردند که یک ماده گاو بهعنوان مهریه در ورقه که نزد ملا صاحب تحریر شده بود قید کنند.
سال بعدش در ایران از یکی از دفاتر که میخواستم سند ازدواج مخصوص مهاجرین تیهه کنم مانده بودم چه کار کنم. گاو نمیشد ثبت کرد باید قیمت گاو را ثبت میکردم مانده بودم چه رقم گاویرا قیمت بگذارم: گاو وطنی،گاو میش، ویا خلاصه هیچ دیگه....
شما هم موفق وخوشبخت باشید. فقط مواظب باش تجدید فراش نکنید.
حیدری میرافغان هستم
طنز تلخ پیام آقای میرافغان کامم را تلخ کرد.
در مورد اینکه محتوای نکاحنامه "فقط" به زبان پشتو است... یک جای کار که باید همیشه بلنگد. به این که عادت داریم ما.
سلام
من در یکی از کشورهای اروپای غربی زندگی می کنم. من با یک شهروند خارجی ازدواج کرده ام. مراحل گرفتن سند ازدواج در این کشور این ها هستند:
اول باید به دفتر ثبت ازدواج بروید با نامزد خود. 150 یورو پرداخت کنید. بعد مشخصات هر دو طرف را می نویسند و هردو طرف باید مجرد، بالای سن قانون 18 سال و راضی به ازدواج باشند. بعد پای ورق را هردو امضا می کنند. بعد خصوصیات دو شاهد بالای سن قانونی را می نویسند.
بعد یک وعده ای ازدواج را در یک تاریخ مشخص تعیین می کنند که معمولا سه ماه بعد است. بعد در روز ازدواج زوج اینده با دو شاهد می روند به دفتر ازدواج. اینها می توانند تا هفتاد نفر با خود بیاورند. می توانند موسیقی دلخواه خود را فرمایش بدهند و چیزهای دیگر هم می توانند فرمایش بدهند که هزینه ای مشخص دارند. در روز ازدواج پای ورق را امضا می کنند همراه با دو شاهد و سوگند ازدواج را هردو طرف به دنبال فرد ازدواج دهنده تکرار می کنند و همین.
بعد می توانند با پرداخت 10 یورو سند ازدواج رسمی دریافت کنند و بعد از ان در پیشگاه قانون به عنوان یک زوج شناخته می شوند که امتیازات قانونی و محدودیت های قانونی مشخص خود را دارد.
البته شما می توانید که در یک مرکز مذهبی با رعایت قوانین این کشور ازدواج کنید و بعد ازدواج تان را ثبت کنید. شما همچنان می توانید قرار داد جداگانه را امضا کنید که در ان دارایی هر دو طرف را ثبت می کنند و در این صورت بعد از طلاق هر طرف مالک دارای ثبت شده ای قبل از ازدواج خود هستند اما هر انجه را بعد از ازدواج به دست اورده اند بای مساویانه تقسیم کنند.
در روز ثبت ازدواج من یک زوج چینی امده بودند که با لباس کار و از سر کار امده بودند برای ثبت ازدواج شان. خیلی برایم جالب بود.
صرفا تجربه ام را نوشتم در کنار تجربه ای شما. شاید جالب باشد.
به امید موفقیت همه ای زوج های عالم مخصوصا زوجای های هزاره.
نسیم ازره
با سلام جناب نظری !
ثبت سند ازدواج کاریست بسیار نیکو و پسندیده که موجب میشود کمتر حقوق زنان ضایع گردد ولی اینکه فقط به زبان پشتو است ، حکایت از روحیه ظلم و تبیض و استبداد دارد که هنوز هم در افغانستان بیداد میکند و من خودم حاضر نیستم بدلیل این تبیض چنین سندی را با خود داشته باشم . البته قبلا یک وثیقه نکاح در یکی از کنسولگریهای افغانستان در ایران بدست اوردم که خوشبختانه همه اش به زبان شیرین فارسی است و یک کلمه پشتو هم ندارد .
محمد تقی دانش
WWW.QANONMANDI.BLOGFA.COM
پشتون های متعصب گور خود و زبان شان را می کنند.
سلام به آقای نظری
بسیار کار خوب کردی شاید در افغانستان هم روزی این سند دوباره سوال شود. بر حال که فعلا وضعیت خوب نیست اما کار قانونی را باید قانونی انجام داد.
خوب آقای نظری تا هنوز نمیدانی کشور افغانستان از پشتونها است ، یک چیزی طبیعی است که به زبان پشتو باشد. هر زمانکه جمهوری هزارستان تشکیل شد بخیر به زبان هزارگی نوشته میشود، وآن زمان شما میتوانید نکاح نامه خودرا تبدیل کنید به زبان فارسی
نظری صاحب سلام
شاهکاری نموده اید. اما ازینکه گفتید این سند به زبان پشتو نوشته شده است یک موضوع یادم آمد امروزه خیلی از کلمات و جملات پشتو پاکستانی وارد زبان پشتو افغانستان شده است و کسی نیست که انتقاد کند ولی اگر یک حرف فارسی وارد زبان دری شود سر و صدا ها به آسمان بلند می شود چرا؟
کار خوبی کردید.
نظری عزیز شما خوب فرمودید که باید همه مردم ازدواج شان را ثبت کند این کار باید انجام شود ولی همان محریرکه شماازش نامبرده ایدپول کمتر از سه هزار افغانی را قبول ندارد وتوصیه من به کسانی که این تصمیم رادارداین است که اگر ازین مبلغ کمتر درجیب دارید خودار هیچ لالوان نکنید و بیهوده وقت خودرا صرف محکمه وقاضی نکنید
با درود به اقای نظری عزیز و خوانندگان خوب وبلاگ شان!
ضمن احترام که برادران پشتون دارم باید یاور شوم که افغانستان خانه مشترک همه اقوام افغانستاناست این فکر باطل و خیال خام که افغانستان را منحصر به یک قبیله میداند دیگر وقتش به پایان رسیده است هیچ انسان اهل فکر و منطق حتا خود برادران پشتون هم به همین باور هستند که دوره های سیاه و سلطه گری باید پایان یابد چون عصر جدید و نسل جدیدبامنطق قلم و خردخود کاخهای جابرین و ستم پیشگانرا ویران می کنند .و من برای این ناشناس پشتونیست متاسفم این گونهاافکار کهنه را در سر می پرورانددوران سیاه عبدالرحمن جابر را در خواب هم نبینی !!!
اگر بنا باشد سند ازدواج افغانی بگیرید ابتدا باید با دختر پشتو ازدواج کنید تا بفهمد دغه سه که در سند ازدواج نوشته شده چه معنی دارد
آقای نظری بسیار تشکر که شرایط اداره های افغانستان را به تصویر کشیده اید متأسفانه خر ما از کرگی دم ندارد و دولت ما از ریشه فاسد است
واقعن فکر مونوم ارزش زحمت شی ره نداره،مردم از یک طرف از طریق رسانه ها و...تشویق موشن از طرف دیگه بابرخورد بد کارمندان،بادست پس میزنن باپا پیش میکشن،کرزی گفته بود:"دزدی کنید رشوت بگیرید اما ده افغانستان مصرف کنید.
طالع شما، از من کن به فارسیست
ارسال یک نظر